دکتر محمد فنایی اشکوری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد قواعد خوانش متون علوم انسانی و شیوه خود در مطالعه این متون یادآور شد: برای فهم هر رشتهای انسان باید با آنچه بعنوان پیش نیاز آن رشته به لحاظ منطقی قابل تصور و فرض است آشنا باشد .
وی افزود: اما آنچه مربوط به پیشداوری است آراء و احکام یک رشته هستند، باید تلاش کنیم تا آنجا که ممکن است پیشداوری نداشته باشیم .
فنایی یادآور شد: من بطور معمول با حسن ظن کتب علوم انسانی و آنچه که مربوط به رشته خودم است را مطالعه میکنم مگر اینکه خلافش اثبات شود. به عبارت دیگر آنچه که در فهم مطالب دخیل است از آنها استفاده میکنم بدون اینکه پیشداوری در باب مطالب داشته باشم، داوری را به مرحله پس از فهم میگذارم.
استاد گروه فلسفه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم در مورد تکرار در مطالعه متون نیز گفت: محتوای متون متفاوت هستند و همین امر نیز شکل و زمینه مطالعه را تغییر می دهد، برخی متون را بیش از چند بار مطالعه میکنم. برخی را یکبار ، گاهی بعد از مطالعه همان یکبار هم پشیمان میشوم . برخی متون هم ارزش مطالعه را ندارند . بهر حال متون مختلف هستند و حکم واحدی برای همه متون نمیشود داد.
نظر شما